Hoe kan je leren loslaten?
6 mei 2018 

Hoe kan je leren loslaten?

Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont had een mooie uitspraak over opvoeden en het loslaten van je kinderen: “Om iets
los te kunnen laten, moet je het eerst echt goed vastgehouden hebben.” Deze uitspraak raakte mij, omdat het ook perfect weerspiegelt hoe ik werk.
 
We zijn geneigd om zo snel mogelijk een probleem achter ons te laten en op ons doel af te gaan. Daarbij zeggen we “ik moet het gewoon loslaten”. Maar waarom lukt dit dan toch nooit zo makkelijk? Omdat we het ‘probleem' cq. de stagnatie niet voldoende omarmd hebben als zijnde ‘iets dat van ons is'.
 
In de stagnatie liggen de sleutels om te komen tot transformatie! Dus omarm je stagnatie; zie het, hoor het, proef het, voel het en ervaar het. Het moet niet weg! Je moet het eerst helemaal vastgehouden hebben, voordat je het los kan laten. Maar, net zoals dat je kinderen altijd jouw kinderen blijven, ook nadat je ze ‘losgelaten' hebt, blijft ook de stagnatie oftewel het ervaren probleem – al dan niet in getransformeerde vorm – altijd deel van jou.
Over de schrijver
Mijn naam is Shane, ik ben holistisch psycholoog en eigenaar van Leef Kwadraat. Ik houd me bezig in mijn eigen praktijk voor het begeleiden van mensen die individueel of gezamenlijk aan de slag willen. Bovendien bied ik online cursussen aan en ondersteun ik mensen actief in het ondersteunen van hun gezondheid met essentiële oliën. Ik voel passie, liefde en bevlogenheid in het werk dat ik doe.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down