Tarieven & vergoeding

Individuele
therapie

€ 85,-

consult ± 1 uur

Eerste kennismaking van ± 30 minuten is gratis.

Relatie
therapie

€ 125,-
consult ± 1 uur
Eerste kennismaking van ± 30 minuten is gratis.

Kernwaarden
onderzoek (CVI)

€ 250,-
Online test + consult ± 1,5 uur
Eerste kennismaking van ± 30 minuten is gratis.


Vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering
Ik ben aangesloten bij de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV) en bij het Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Hierdoor kun je (gedeeltelijke) vergoeding krijgen met een aanvullende verzekering; de zorg van Leef² valt onder ‘alternatieve zorg’. Een voordeel van de aanvullende verzekering is dat het eigen risico daarop niet van toepassing is! Dus de vergoeding die je krijgt, hoef je onder de streep niet alsnog zelf terug te betalen. Raadpleeg jouw zorgverzekeraar hoe het zit met vergoedingen met jouw verzekeringspakket. Belangrijk om te weten hierbij: ik voldoe aan alle eisen die door de diverse zorgverzekeraars gesteld worden. Dus als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg, heb je sowieso recht op vergoeding voor individuele sessies. De sessies reken je zelf af bij mij, waarna ik je een nota stuur met alle informatie die de zorgverzekering wil hebben. Deze nota kun je dan zelf declareren bij je verzekering, waarna je de vergoeding waarop je recht hebt teruggestort krijgt. 

Financiering door werkgever
Het is niet ongebruikelijk dat werkgevers financieel bijdragen aan zorg voor hun werknemers, aangezien het voor een werkgever ook wenselijk is dat je snel weer met plezier kunt functioneren in jouw werk. Misschien lijdt jouw functioneren al aanzienlijk door de stagnatie ervaart, maar dit is geen must voor werkgevers om je financieel te ondersteunen. Voorkomen van ziekteverzuim, het optimaliseren van jouw werkplezier en functioneren zijn net zo goed aan de voorkant redenen voor werkgevers om te zorgen dat hun werknemers er goed bij zitten. Maak het dus vooral bespreekbaar op je werk. Meer informatie hierover of hulp hierbij? Neem contact op met mij en ik kijk wat ik kan betekenen voor je.

Betaling
Iedere sessie dient direct na afloop van de sessie per pin voldaan te worden. De schriftelijke nota ontvang je nadien per mail, zodat je deze kunt indienen bij de verzekering en/of voor eigen administratie.

Annuleren en verzetten
Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos afgemeld of verzet worden. Afmeldingen binnen 24 uur van de afspraak worden volledig in rekening gebracht.

Waarom wordt Leef² niet vergoed vanuit de basisverzekering?
De zorg van Leef² valt niet onder de basisverzekering, zoals reguliere psychologen. Dit heeft een belangrijke reden. Om in het stelsel van vergoedingen te vallen gelden er allemaal voorwaarden en regels:

  1. Er moet een DSM-diagnose gesteld worden en ik wil juist uit het ‘hokjesdenken’ blijven. Jij bent geen diagnose, jij bent gewoon mens en je loopt ergens tegenaan. Zo kan je je bovendien depressief voelen, maar het volgens de ‘norm’ niet zijn. Dat klopt niet wat mij betreft. Bovendien zijn niet alle diagnoses voldoende voor verzekeraars om vergoeding voor te geven. 
  2. Er moeten ROM (Routine Outcome Monitoring) vragenlijsten worden afgenomen, op meerdere momenten gedurende het traject. Je hebt hier als cliënt helemaal niks aan, het kost je alleen maar tijd en moeite. Dit is puur nodig volgens de zorgverzekeraars. Dit zijn weer standaard richtlijnen en protocollen die naar mijn mening afbreuk doen aan de persoonlijke zorg zonder rompslomp. 
  3. Verslaglegging dient aan een aantal regels te voldoen, wat veel tijd en dus geld kost. Ik besteed deze tijd liever direct aan jou. 
  4. Aangezien ik zelf geen gz-psycholoog ben, zou ik iemand moeten betrekken bij de behandeling. Ik hanteer natuurlijk een geheel eigen visie, waar je als cliënt bewust voor kiest. Het zou niet passend zijn om dan sessies te laten uit voeren door iemand die niet deze visie volledig hanteert. Ik wil dat jij weet waar je voor kiest; voor welke behandelmethode en voor welke therapeut. Vandaar ook dat ik gratis kennismakingsgesprekken aanbied, zodat je weet waar je aan begint en met volle overtuiging aan de slag kunt om weer in balans te komen. 

ZELF BETALEN IS ZELF BEPALEN: Als je zelf betaalt, heb je met met al die regels en standaard richtlijnen van het vergoede zorgstelsel niks te maken. We hebben samen de vrijheid om volledig jouw behandeling in te vullen. Je krijgt de zorg die je wilt en je verdient, zonder dat externe partijen hier afbreuk aan kunnen doen. Wil je nog een sessie? Dan kan dat. Heb je het gevoel dat je het wel weer zelf kan, dan was het de laatste afspraak, zo simpel kan het zijn! 

VERKAPTE VERGOEDING: In de reguliere zorg heb je te maken met eigen risico van €385. Dat betekent dat je al aan 4 (en halve) sessie zou komen die je zelf zou moeten (terug)betalen, ook al is het vergoede zorg. De ‘vergoede’ zorg, is vaak dus stiekem nog maar beperkt vergoed. Bovendien bestaat er ook nog een verschil tussen een natura polis en een restitutiepolis. Lang verhaal kort: vaak krijg je slechts 75% vergoeding vanuit de zorgverzekeraar en betaal je dus nog steeds een belangrijk deel zelf, bovenop je eigen risico!


arrow_drop_up arrow_drop_down