Leven in het kwadraat

Gelukkig in het kwadraat

Gezond zijn.. Gelukkig zijn.. In balans zijn.. Wel zijn.. Dat willen we toch allemaal?! We werken aan zelfontplooiing of praten over wat ons dwars zit. Of we richten ons volledig op onze fysieke gezondheid. We werken er allemaal zo hard voor, maar toch blijft het moeilijk. Waarom? Een belangrijke reden is dat we dubbel resultaat willen behalen met half werk. Het is geen of/of verhaal, maar een én/én verhaal. Lichaam én geest! Dit hebben we allemaal, dus laten we er gebruik van maken! Leef in het kwadraat en ervaar geluk in het kwadraat! Doe je mee?

Body & Mind

Ik ben van mening dat het lichaam en de geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zitten we mentaal niet lekker in ons vel? Dan krijgen we hoofdpijn. Hebben we aanhoudende rugklachten? Dan worden we moedeloos, denken we aan alles wat we niet meer kunnen, gaan we ons gedrag erop aanpassen en raken we overtuigd dat het nooit meer beter zal worden. Dus:

Mentaal   ⇔   Fysiek  /  Lichaam   ⇔   Geest  \  Body   ⇔   Mind

10% bewustzijn & 90% onderbewustzijn

En deze samenhang gaat nog verder. We presenteren ons zoals we onszelf voelen en denken. Ben je onzeker? Dan sta je wat ingezakt en kijk je schuin naar beneden. Zijn we blij? Dan stralen we en lijken we te zweven. Dit gebeurt geheel onbewust. Ons onderbewustzijn betreft het grootste gedeelte van ons systeem. Onze overtuigingen, visies, patronen, onzekerheden en dergelijke liggen allemaal opgeslagen in ons onderbewustzijn. Ons ego (ik) bestaat uit 10% bewustzijn en 90% onderbewustzijn. Maar als we bewust naar de onbewuste processen kijken, kunnen we veranderingen aanbrengen. Bijvoorbeeld door onze rug te rechten, waardoor we ons sterker voelen.

Minder praten & Meer ervaren

Juist omdat ons onderbewustzijn zo ontzettend groot is, heeft alleen maar praten niet altijd zin. We ervaren van alles in ons lijf, wat we niet altijd kunnen beschrijven met woorden. We kunnen simpelweg niet alles met onze ratio bevatten. Waar we mentaal blokkeren, vertelt ons lichaam verder. Door het lichaam uiting te laten geven aan wat we denken en voelen en hierin transformaties aan te brengen, kunnen we meteen ervaren wat het met ons doet. En aangezien de mens het beste leert door te ervaren, bereiken we hier veel sneller, veel meer mee.

Geen standaard protocollen, maar maatwerk

In de behandeling heb ik oog voor jou als persoon met fysiek systeem én een mentaal systeem. Klachten in één systeem hangen namelijk vaak samen met het andere systeem. Deze hulp bied ik in de vorm van maatwerk. Ik heb geen standaard zorgpakketten of trajecten. De sessies worden per keer gepland en we kijken per keer wat je inhoudelijk nodig hebt, zodat we jouw traject helemaal kunnen aanpassen op jou. 

Zo kort mogelijk & zo lang als nodig

Mijn missie is om mensen verder te helpen om met lichaam en geest weer in balans te komen. Ik wil daarbij samen met jou er alles aan doen om dit mogelijk te maken. We doen alles wat mogelijk is, maar niet meer dan nodig. Zo probeer ik efficiënt om te gaan met jouw tijd en geld. Daar waar mijn expertise niet voldoende is om de volledige balans te herstellen, zullen we samen kijken of een andere hulpverlener jou (aanvullend) kan begeleiden. Mijn doel is namelijk dat jij goed geholpen wordt en als iemand anders daarin meer te bieden heeft, moeten we daar realistisch in zijn.
arrow_drop_up arrow_drop_down